Poker – et morsomt innendørsspill

Når været ikke tillater deg å oppholde deg mye utendørs gjelder det å finne ut hva man kan gjøre med vennene sine innendørs. En av de mer populære aktivitetene er å spille poker. Poker er sosialt og gøy, enten man ønsker å spille om penger eller ikke. Et pokerlag fungerer som regel på denne måten: Man er en liten gjeng som får utdelt et visst antall sjetonger i ulike farger. De forskjellige fargene symboliserer hver sin verdi, noe som gjør at man kan satse så mye man selv ønsker. Til slutt vil en person ha vunnet alle sjetongene fra de andre spillerne, og det er denne personen som sitter igjen som vinner.

Om dere har bestemt dere for å satse penger, vil vinneren få disse pengene. Selv om man nok trenger litt øvelse for å bli en virkelig god pokerspiller, er ikke spillet vanskeligere enn at de som ikke kan det også kan bli med. De må bare kjenne til de forskjellige håndkombinasjonene som man kan vinne med. En god oversikt over de ulike hendene kan du lese mer om på Full Tilts nettsider. Hvis du har spilt terningspillet Yatzy tidligere har du faktisk kommet et godt stykke på veien allerede.

De forskjellige hendene er veldig like de ulike poengene man kan oppnå i Yatzy, og de står i samme forhold til hverandre. Rekkefølgen, fra lavest til høyest, er denne: Par, to par, tre like, straight, flush, hus, fire like, straight flush og royal flush. Dersom to personer har for eksempel straight er det det høyeste kortet som avgjør vinneren. Dette gjelder også dersom to personer forsøker å bløffe. I dette tilfellet vil den personen som sitter med det høyeste kortet vinne.

rnn.yqe.