Annerledes hobbyer

De mest populære hobbyene utøves av tusenvis av folk. Men det finnes også mange relativt ukjente hobbyer. Uansett hva man liker å holde på med, kan man ha det som hobby. Hovedpoenget med en hobby er at den skal være morsom, avslappende og gi en avveksling fra hverdagens stress og mas.

Brevduer er fortsatt en populær hobby, selv om den er mer ukjent. Andre driver med oppdrett av raseduer. De steller med duene, kammer og trimmer dem, og tar dem med på utstilling. Dette er et fint alternativ til katteutstillinger og hundeutstillinger. Duer er morsomme og vennlige, og man blir nært knyttet til dem. Stadig flere begynner også med birøkt, selv om de bor i tettbygde strøk.

Origami, eller papirbretting, er en hobby som stammer fra Japan. Man kan brette alt fra enkle papirfly til avanserte modeller. Man kan også brette tredimensjonale figurer. Disse er satt sammen av dusinvis eller hundrevis av enkeltdeler, og settes sammen nesten som et puslespill.

En annen asiatisk hobby som har spredt seg verden over, er å drive med bonsaitrær. Når man dyrker bonsai, må man ha stor tålmodighet, for det krever mange år å skape et perfekt tre. Man trenger også kunnskap om hvordan trærne skal behandles. Hvis man har grønne fingre, er orkidédyrking også en morsom hobby. Andre velger å dyrke kaktus eller sukkulenter, og bygger seg opp en fin samling av ulike varianter.

rnn.yqe.